• امروز : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 26 April - 2024
کل اخبار 11769اخبار امروز : 2
2

مناطق دیدنی مسجدسلیمان، اندیکا و لالی را در نوروز ۹۸ از دست ندهید

  • کد خبر : 38518
  • ۰۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۸:۰۶

۱۰۰ سال پیش وقتی نخستین چاه نفت در مسجدسلیمان فوران کرد مردم این شهر هم نمی‌دانستند روزی شهرشان به شهر اولین ها در کشور معروف می شود، همین نام کوتاه ‘اولین‌ها’ به خودی خود مبرهن معنا و منظور چرایی و علت نامگذاری این شهر برای مخاطب است. اما اگر بخواهیم چند مورد از این اولین […]

۱۰۰ سال پیش وقتی نخستین چاه نفت در مسجدسلیمان فوران کرد مردم این شهر هم نمی‌دانستند روزی شهرشان به شهر اولین ها در کشور معروف می شود، همین نام کوتاه ‘اولین‌ها’ به خودی خود مبرهن معنا و منظور چرایی و علت نامگذاری این شهر برای مخاطب است. اما اگر بخواهیم چند مورد از این اولین ها را نام ببریم، می‌توان به اولین باشگاه گلف بانوان در کشور، اولین فرستنده خصوصی به نام رادیو نفت، اولین سالن‌های نمایشی و تئاتر کشور، اولین تیم بیلیارد کشور، اولین کارخانه گوگرد سازی، تصفیه خانه‌های آب و فاضلاب، کارخانه برق، لوله کشی فاضلاب، راه آهن، فرودگاه، باشگاه تفریحی، سینما و… اشاره کرد.مسجدسلیمان در شمال شرقی خوزستان و در ۱۲۵ کیلومتری اهواز واقع شده که از شمال به دزفول، از شرق به استان چهارمحال وبختیاری و ایذه، ازجنوب به رامهرمز و از غرب به شوشتر محدود می شود، این شهرستان به واسطه داشتن آب و هوایی مطبوع و مکان‌های گردشگری و طبیعی زیبا و بکر در دامنه کوه‌های زاگرس مکانی مناسب برای مسافران و گردشگران است.

چاه نمره یک

چاه نمره یک، نام نخستین چاه نفت خاورمیانه است که در مسجدسلیمان قرار دارد، این چاه نفت در منطقه‌ای به نام میدان نفتون در منطقه دره خرسون یا دره خرسان به نفت رسید و اولین بار در سال ۱۲۸۶ خورشیدی حفاری شد، چاه نمره یک هم‌اکنون در مرکز شهر مسجدسلیمان زیر نظر شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب قرار دارد و به صورت موزه از آن نگه داری می شود.

پالایشگاه بی‌بیان

در چهار کیلومتری مسجدسلیمان پالایشگاه بی بیان واقع شده که این پالایشگاه حدود ۸۰ سال پیش تاسیس شده و تا سال ۱۳۵۲ مورد بهره برداری قرار می‌گرفت.

معبد برد نشانده

معبد بردنشانده جزو آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور است که در ۱۶ کیلومتری مسجدسلیمان و در جاده سد شهید عباسپور قرار دارد این معبد متعلق به دوره هخامنشیان است و از قدیمی‌ترین عبادتگاه‌های رو باز ایرانی به شمار می رود، نقوش برجسته روی سنگ‌های آن مربوط به عهد اشکانیان است.

تپه باستانی کَلْگه زرّین

تپه باستانی کلگه زرّی (زرین) در جنوب شهر مسجدسلیمان و در منطقه کلگه واقع شده و به هزاره سوم پیش از میلاد مربوط است آثار کنده‌کاری شده مربوط به دوره حضرت ابراهیم (ع) بر روی صخره‌ای در کلگه زرین، بیانگر پذیرش این دین از سوی مردم بوده است.

معبد جاویدان (صفه سرمسجد)

آتشکده یا معبد جاویدان یا صفه سرمسجد از مهم‌ترین مکان‌های تاریخی و باستانی به ثبت رسیده در فهرست آثار ملی کشور است که در شمال شرقی شهر مسجدسلیمان قرار دارد در متون تاریخی قدمت آن حتی تا قرن هفتم پیش از میلاد نیز ذکر شده و مهمترین مشخصه معماری این بنا استفاده نکردن از ملات و گذاشتن سنگ خشک روی سنگ خشک دیگر است. براساس گفته های پروفسور گیرشمن، حتی تخت جمشید نیز با الگوگیری از این معبد ساخته شده است.به گفته باستان شناسان هر کدام از سنگ‌های بزرگ به کار رفته در این معبد چهار تا پنج تن وزن دارد از محوطه این معبد نیز ظروف سفالی، سکه‌های قدیمی، مجسمه و آثار کهنی به دست آمده که هم اکنون در موزه‌های داخل و خارج ذدر معرض دید قرار داده می شوند.

 

دشت گلگیر

دشت گلگیر از مناطق زیبای مسجدسلیمان است که در ۳۸ کیلومتری شمال شرقی این شهر واقع شده است این دشت در فصل بهار مملو از گل و سرسبزی و زیبایی است علاوه بر این گلگیر چشمه آب گوگردی دارد که آب آن به صورت خودجوش از اعماق زمین می جوشد و در زمستان و پاییز آب آن گرم است و در تابستان و بهار آب آن خنک است، گوگرد موجود در آب این چشمه از نظر درمانی خواص زیادی دارد و می تواند درمان کننده دردهای مفصلی باشد.

سد شهید عباسپور

سد شهید عباسپور یکی از بزرگ‌ترین سدهای ایران است که روی رودخانه کارون در جنوب باختری ایران احداث شده‌ است این سد در ۵۰ کیلومتری شمال شرقی شهر مسجدسلیمان واقع شده‌است.

منطقه شکار ممنوع شو و لندر

منطقه شکار ممنوع شو و لندر در زاگرس جنوبی واقع شده، و تنوع گیاهی و جانوری و شرایط اکولوژیکی این منطقه آن را به یکی از مناطق ارزشمند خوزستان و کشور از نظر حیات وحش جانوری و قابلیت های بالای زیستگاهی تبدیل کرده است، این منطقه به دلیل تنوع گیاهی، جانوری و شرایط اکولوژیکی، از مناطق ارزشمند خوزستان و کشور از نظر حیات وحش بوده و از جمله زیستگاه سمندر امپراتور است.

دشت شیمبار

دشت شیمبار یا شیرین بهار، در مرز استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری و در ۷۵ کیلومتری مسجدسلیمان واقع شده است، این منطقه از یک طرف در دامنه کوه دلا قرار دارد و محدودۀ آن از سرحونی شروع شده و شیرین بهار را به ۲ بخش بالا و پایین تقسیم می کند، شیرین بهار شامل مناطقی همچون؛ تنگ سنو (تنگ سنان)، پل نگین، گذرگاه، امامزاده صالح ابراهیم است.

وجود چشمه های متعدد و آبشارهای زیبا و همچنین وجود رودخانه ای معروف به شط شیمبار در کنار جنگل پوشیده از انواع درختان بلوط، بادام، بوته های وحشی مانند قارچ، و انواع مرکبات، انگور کوهی، توت، انار و سیب زیبایی خاص به این منطقه داده است، وجود کوه های سر به فلک کشیده و مناسب کوهنوردی و پوشیده از گل و بوته متنوع و انواع حیوانات زیبایی منطقه را دوچندان کرده است.

آبشار نگین

آبشار نگین، در روستایی به همین نام در محلی دورافتاده در میان کوه ها و دشت های منطقه شیمبار در شمال دریاچه سد شهید عباسپور اندیکا واقع شده است، بهترین مسیر بازدید از این مسیر و آبشار آن، مسیری است که از مسجدسلیمان به روستای آب شلال منتهی شده و از آنجا با حدود چهار ساعت کوهپیمایی به روستای بکر و دست نخورده نگین و آبشار بسیار زیبای آن می رسد البته از مسیر شهرکرد، جونقان، بهشت آباد و پس از گذر از گردنه های کوه میلی و چمن گلی میز می توان به این منطقه دسترسی یافت که بیشتر برای کوهپیمایی مناسب است، در بالای این آبشار مرتفع دهانه ای است که آب را به طرف دیگر کوه هدایت می کند و باعث پدید آمدن آبشاری می شود که همچون نگینی بر پهنای این دیار بکر و دست نخورده می درخشد.

در پایین دست آبشار نیز دشت زیبای ‘نگین’ واقع است که به کناره های دریاچه سد شهید عباسپور منتهی می شود مناظری بسیار زیبا و رویایی به همراه دشت های پر از شقایق در دامنه های پوشیده از درختان بلوط و دیواره هایی باشکوه و صخره ای و مهمتر از همه، دره هایی ژرف و هیجان انگیز، برزیبایی این منطقه افزوده اند، این منطقه زیبا در ۱۰۰کیلومتری شمال شرق مسجد سلیمان و حدفاصل استان های خوزستان و چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

بقعه متبرکه امامزاده هفت شهیدان

امامزاده ای که در روستای هفت شهیدان در بخش مرکزی مسجدسلیمان قرار دارد مربوط به سادات تلغر است که گفته می شود هفت نفر بودند و نسبت خود را به سید عبدالله بن موسی کاظم می رساندند این هفت تن، شامل پنج مرد و ۲ زن بودند، محل این امامزاده، در میان گورستان روستای هفت شهیدان، واقع شده‌است.

چم آسیاب

دشت چم آسیاب در فاصله پنج کیلومتری از شهر مسجدسلیمان و در مسیر جاده اندیکا قرار دارد چم آسیاب به واسطه چشمه های فراوان و وجود باغات در فصل بهار پذیرای مهمانان بسیاری از سایر نقاط است.

قبرستان ارامنه

با حفر موفقیت‌آمیز نخستین چاه نفت خاورمیانه در مسجدسلیمان سیل مهاجرت اقوام مختلف در جستجوی کار به این شهرستان شروع می‌شود و ارامنه هم تشکلی کوچک را در اجتماع هفتاد و دو ملت مسجدسلیمان تشکیل می‌دهند و این قبرستان کوچک یادگاری از حضور مردمی است که دیگر خیلی وقت است از این شهر کوچ کرده‌اند. قدمت این مکان که در محله نفتون و در کنار گلزار شهدا قرار دارد مربوط به ۱۰۰ سال اخیر می باشد (دوران اکتشاف نفت) و محل دفن ارامنه ای که از نقاط مختلف برای کار به این منطقه آمده بودند می باشد. تعدادی از سنگ قبر های موجود در قبرستان گرانیتی می باشد و بر روی بعضی از آنها نشان صلیب، ویولون و . . . نقش بسته است.

سد تفریحی تمبی

سد تفریحی تمبی با چشم اندازی زیبا در جوار نیروگاه برق بازار تمبی، با منظره ای دیدنی مکانی زیبا برای گردشگران و مردم محلی مسجدسلیمان است به طوری که در روزهای تعطیل می توان در این منطقه تعداد زیادی از شهروندان که برای استراحتی چند ساعته به دل طبیعت زده اند را مشاهده کرد این منطقه زیبای تفریحی در پنج کیلومتری جنوب شهر مسجدسلیمان در کنار محله بازار تمبی واقع شده است.

پارک جنگلی تمبی

پارک جنگلی تمبی که در کنار سد تفریحی این منطقه قرار دارد با چشم اندازی طبیعی، با آلاچیق های ساخته شده، مکانی زیبا برای گردش است این منطقه در ۶ کیلومتری جنوب شهر مسجدسلیمان در نزدیک نیروگاه برق تمبی قرار دارد.

تپه شهدای گمنام

مجموعه فرهنگی تفریحی شهدای گمنام که از پروژه های بزرگ شهرداری مسجدسلیمان محسوب میگردد، مکانی با چشم اندازی دیدنی و با مبلمانی منحصر به فرد و دارای پارک کودکان، آلاچیق های زیبا و فضای سبز تراس بندی شده در کنال المان یادبود شهید ۱۳ ساله مسجدسلیمانی بهنام محمدی می تواند گذران خوبی برای میهمانان و گردشگران باشد.

آرپناه کجاست؟

در ۴۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان لالی منطقه آرپناه در میان کوه‌های سر به فلک کشیده محصور شده است، منطقه ای که در آن پوشش گیاهی و جنگلی متراکم همراه با چشمه های متعدد پر آب و رودخانه های دائمی چشم هر گردشگری را به خود جلب می‌کند، وجود این ویژگی ها در آرپناه موجب شده تا این منطقه مکان مناسبی برای زندگی عشایر باشد و قشلاق خود را در این منطقه به سر ببرند. اما زیبایی چشم نواز آبشار آرپناه به خودی خود می تواند یک روز زیبا را برای گردشگران رقم بزند و نزدیک بودن چشمه به آبشار باعث سردی آب آن شده که آب تنی در آن به ویژه در فصل گرم لذت خاصی دارد.

دیدن غار پبده را از دست ندهید

اگر گذرتان به شهرستان لالی افتاد بازدید از غار باستانی پبده را از دست ندهید، این غار در تنگ انبار سفید (به زبان محلی انبار اسپی) در دل کوه قرار گرفته است و فاصله آن تا شهر لالی ۲۲ کیلومتر است.این غار تاریخی مربوط به هزاره پانزدهم قبل از میلاد است و به نوعی در زمره برترین آثار مربوط به عصر سنگ در کشور به شمار می رود. پرفسور گریشمن طی انجام مطالعات باستان‌شناختی غاز پبده را نخستین خاستگاه تمدن در دوره‌ پارینه سنگی فلات ایران عنوان کرده است که آثار نقاشی و کشف اشیاء سنگی در آن داده‌های مهم پیش از تاریخ محسوب می شوند.

عمارت بنه وار در روستایی به همین نام

عمارت تاریخی بنه‌وار مربوط به خوانین آسترکی است و در روستای بنه وار واقع شده است این اثر در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۳۸۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.نام محلی این عمارت بنه وار خلیل خان است و با رودخانه تلوک و چشمه بی بی ترخون هم جوار است. روستای بنه وار در ۳۲کیلومتری شرق شهر لالی قرار دارد. سنگرهای دژبانی،بقایای ۲ مسجد، حمام، ساختمان با ۱۸ در، آسیاب های آبی، زندان زیر زمینی،شوادان، میدان چوگان بازی در بقایای این شهر تاریخی به چشم می خورد.

بنه میر در انتظار گردشگران

بن میر از جمله مناطقی است که در فصل بهار جلوه خاصی به خود می گیرد و علاوه بر دارا بودن آثار تاریخی از دوره های صفویه و ایلخانی ، دارای مکانی زیارتی به نام بقعه سید محمد حنفیه نیز هست که همه ساله در فصل بهار با زیبایی خاص خود میهمانان زیادی را به خود جلب می کندفاصله بن میر تا شهر لالی حدود ۱۵ کیلومتر است این منطقه در شمال شهر لالی و در دامنه کوهی بزرگ و معروف به نام کوه بنه میر واقع شده است.

شیرینی بهار را در چم سور بچشید

چم شور در پنج کیلومتری شهر لالی است و مکانی مفرح برای گردشگران به شمار می رود، چم سور را می‌توان یکی از جاذبه های دیدنی با چشم اندازهای زیبا و پرطرفدار در کنار رودخانه ور نام گذاری کرد که در مقابل آن دره برکه و امامزاده آقا برکه قرار دارد و در تمام فصول سال پذیرای مهمانان و گردشگران از نقاط مختلف است

امامزاده بابا روز بهان

در ۴۰ کیلومتری شمال شهر لالی از سمت جاده تراز مکانی زیارتی وجود دارد که به اعتقاد مردم قدمگاه سلمان فارسی است در اطراف این مکان مقدس آبشارهای بسیار زیبایی از کوه های اطراف سرازیر می شود که طراوت و زیبایی خاصی به منطقه می بخشد وجود درختان کلخنگ، بن ، بلوط ، انگور و بادام کوهی زیبایی منطقه را دو چندان کرده است

امام زاده شاه ابوالقاسم

این امامزاده در ۲۴ کیلومتری شرق شهر لالی، در مسیر جاده اندیکا و در روستای سادات قرار دارد که متعلق به سید محمد پرهیزگار منسوب به فرزند سید ابراهیم که نوه امام موسی کاظم (ع) و از برادرزاده های امام رضا (ع) است که برای ترویج مذهب تشیع وارد ایران شد. مقبره این امامزاده در زمان هلاکوخان مغول ساخته شد و قدمت آن به دوره ایلخانی می رسد و دارای گنبدی پلکانی و سفید رنگ است. در اطراف این امامزاده چشمه سارهای زیبا و درختان گوناگون قرار دارد و مردمی میهمان نواز دارد.

 

لینک کوتاه : https://www.rouyeshzagros.ir/?p=38518

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.