• امروز : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
کل اخبار 11757اخبار امروز : 1
3

نامۀ سرگشادۀ کنشگران و دغدغه مندان هویت ملی و فرهنگ ایران زمین به رییس صدا و سیما
رسانۀ ملی نباید ابزار گسل سازی قومی – زبانی شود

  • کد خبر : 30763
  • ۰۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۸

جمعی از کنشگران و دغدغه مندان هویت ملی و فرهنگ ایران زمین در نامه ای به رییس صدا و سیما از ایشان خواستند اجازه پخش این سریال داده نشود. به گزارش سایت خبری باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان در این نامه که به امضا بسیاری از اساتید،فرهنگ دوستان و نویسندگان غیر لر تبار رسیده چنین  آمده […]

جمعی از کنشگران و دغدغه مندان هویت ملی و فرهنگ ایران زمین در نامه ای به رییس صدا و سیما از ایشان خواستند اجازه پخش این سریال داده نشود. به گزارش سایت خبری باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان در این نامه که به امضا بسیاری از اساتید،فرهنگ دوستان و نویسندگان غیر لر تبار رسیده چنین  آمده است:

 

جناب آقای دکتر علی عسگری

ریاست محترم سازمان صدا و سیما

با سلام

در سال ۱۳۹۲ سریالی با نام «سرزمین کهن» از ساخته های کمال تبریزی از سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد که به سبب توهین به سرداران جنبش مشروطیت و تاریخ ملی و تیره ی ایرانی « بختیاری » ، زمینه ساز اعتراض های گستردۀ گروه های بسیاری از ملت بزرگ و یگانه ایران ، و به ویژه هم وطنان لر بختیاری،  گردید . در ادامه ، در پی تصمیم درست و هوشمندانۀ سازمان صدا و سیما در ٢۶ بهمن ١٣٩۲ خورشیدی، پخش سریال «سرزمین کهن»، پس از پخش چهار قسمت آن، با فرمانی از سوی ریاست وقت سازمان صدا و سیما متوقف شد .

اغلب به نادرست تصور می شود که منتقدان سریال «سرزمین مادری» (سرزمین کهن) دغدغۀ جلوگیری از «توهین قومیتی» دارند ، در حالی که خواسته و دغدغۀ مهمتر آنها ، خودداری از ارائۀ روایت تاریخی دستکاری شده، خشن و تفرقه آمیز در سریال ها به ویژه سریال اخیر است . دلسوزان فرهنگ و تاریخ ایران (از جمله نویسندگان و امضاکنندگان نامۀ حاضر که لرتبار نیستند و همه جای ایران را سرای خود می دانند) ، بر مهم بودن ضرورت پرهیز از اهانت قومیتی نیز تاکید می کنند .

صحنه ای از تظاهرات مردم به ساخته شدن و پخش سریال ضدملی « سرزمین کهن »، در سال ۱۳۹۳

از ابتدا معلوم نبود که چرا عوامل این سریال، نام «سرزمین کهن» را که نشاندهندۀ تاریخ دیرینه و با شکوه ایران زمین است ، بر این سریال که بیشتر در پی تقابل با هویت ملی و تاریخ دیرینۀ ایران است، برگزیدند .

از دیگرسو، در برخی از سکانس های چهار قسمت نخست این سریال شاهد کینه ورزی های کورکورانه با بختیاری ها به عنوان یکی از تیره های اصیل ایرانی هستیم که نقش تاثیرگذار و دلاوری های آنها در تمامی رویارویی های معاصر با بیگانگان بر کسی پوشیده نیست.

جدای از جفایی که در حق هم وطنان بختیاری روا شده که هدفی جز ایجاد شکاف در وحدت ملی ایرانیان را نمی توانیم برای آن متصور باشیم، این سریال دربرگیرندۀ جعل و تحریف های جهت داری است که تاریخ و هویت ملی ایرانیان را نشانه گرفته است : در سکانسی از این سریال رَهی (علی شادمان) درهم کوبیده شدن تجزیه طلبان فرقۀ دموکرات آذربایجان توسط ارتش ایران را به تسلط انگلیسی ها بر منابع نفتی ایران پیوند می زند !!! گویی تجزیه طلبان و بردگان بیگانگانی چون پیشه وری برای کوتاه کردن دست انگلیسی ها از منابع نفتی ایران قیام کرده بودند!!!  آیا آنها فراموش کرده اند که فرقۀ دموکرات آذربایجان وابستگان اتحاد جماهیر شوروی بودند و نه تنها در پی مبارزه با استعمار انگلیس نبودند، بلکه درصدد بودند تا یوغ بندگی استعمار سرخ را نیز بر گردن ملت ایران بیاندازند و در پی قطع شدن جیره و مواجبشان از سوی استالین مانند کف روی آب از بین رفتند .

لذا با توجه به موارد یاد شده، توجه جناب عالی را به نکات زیر جلب می کنیم :

۱.سریال «سرزمین کهن» رویکردی همدلانه نسبت به فرقۀ دموکرات آذربایجان به عنوان یک گروهک تجزیۀ طلب دارد و در شرایط کنونی منطقه که شاهدیم فتنۀ تجزیه طلبانۀ دیگری در کشور همسایۀ ما عراق و این بار با سردمداری آمریکا در حال شکل گیری است، پخش این سریال به مثابه شکستن قبح اقدامات تجزیه طلبانه در ایران است .

۲.همان طور که گفته شد، جفای روا داشته شده بر هم وطنان بختیاری در این سریال موهن به هیچ وجه در اثر اشتباهات غیرعمدی نبود و حاصل شیطنتی موذیانه برای خدشه واردکردن به وحدت ملی بود. بنا بر این برای جلوگیری از اقداماتی شبیه این، خواهشمندیم تا دستور فرمایید، از پخش مجدد  مجموعۀ تلویزیونی مذکور تحت هر نام و با هرگونه اصلاح جدا خودداری گردد .

امضا کنندگان:

دکتر محمدرضا پاسبان (عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی)، دکتر میرمهرداد میرسنجری (استادیار دانشگاه و پژوهشگر فرهنگی و ژئوپلتیک)، دکتر حسنعلی پیشاهنگ (پزشک و روزنامه نگار)، دکتر شاهین سپنتا (پژوهشگر و فعال میراث فرهنگی)، دکتر علی علی بابایی (دانش آموخته تاریخ دانشگاه تهران و مدرس دانشگاه)، دکتر نوشین پور راد (استاد بازنشستۀ دانشگاه علامه طباطبایی)، دکتر مسعوده شریعت باقری (پزشک و پژوهشگر)، عقاب علی احمدی (روزنامه نگار)، مهرناز شهباز (روزنامه نگار)، مهدی شمسایی لشکریانی (حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری)، دکتر سروش کیانی (اقتصاددان) ، علیرضا صادقی امیری (دبیر انجمن جوانان سپید پارس) ، عباس رضایی (فعال فرهنگی – شیراز)، محمد آمره (فعال رسانه ای) ، محسن قاسمی شاد (فعال فرهنگی) ، شرر کنور تبریزی (روانشناس و پژوهشگر – سمنان)، تیرداد بنکدار (کارشناس ارشد علوم سیاسی) ، سیروس نژند (فعال فرهنگی) ، آذر موسوی زنوز (آموزگار- آذربایجان شرقی) ، سجاد اسماعیلی (کارشناس ارشد ادبیات فارسی دانشگاه شهید بهشتی) ، دکتر حسین کاملی (داروساز و مدرس دانشگاه) ، خدیجه بهزادی (کارشناس ارشد مهندسی شیمی و مدرس دانشگاه علمی کاربردی اصفهان) ، نگار مختاری (فعال اجتماعی و کارشناس ارشد نرم افزار) ، دکتر رشید جهاندار (دکترای علوم آزمایشگاهی و فعال اجتماعی) ، میلاد دهقان (کارشناس ارشد حقوق بین الملل) ، ببراز بازوبندی (فعال فرهنگی) ، شهروز طوسی (فعال فرهنگی)، جاماسب محمدی روزنامه نگار،  یسنا خوشفکر( کارشناس موسیقی)، دکتر آزاده احسانی (دکترای زبان های باستانی ) ، شهرام آذری (کارشناس تاریخ) ، آرش پارسا ماد ( فعال فرهنگی ) ، پیمان حریقی (پژوهشگر) ، امید دهدارزاده (فعال فرهنگی)

ششم آبان ۱۳۹۶

لینک کوتاه : https://www.rouyeshzagros.ir/?p=30763

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.