• امروز : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
کل اخبار 11757اخبار امروز : 1
2

«نه» بختیاری به تحریف تاریخ در سریال«سرزمین کهن»

  • کد خبر : 30614
  • ۲۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۵

باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان/ سریا داودی حموله: سریال «سرزمین کهن» به کارگردانی کمال تبریزی در سوم بهمن سال ۱۳۹۲ پخش شد، و در قسمت چهارم به سبب تحریف واقعیت های تاریخ مورد اعتراض شدید قرار گرفت. آن چنان که در دی ماه ۱۳۹۲ خشم مردمان بختیاری را برانگیخت و سبب توقف و پخش آن شد. «سرزمین کهن» تقابل یک خانواده سلطنت طلب به نام بختیاری و یک خانواده به اصطلاح وطن […]

باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان/ سریا داودی حموله: سریال «سرزمین کهن» به کارگردانی کمال تبریزی در سوم بهمن سال ۱۳۹۲ پخش شد، و در قسمت چهارم به سبب تحریف واقعیت های تاریخ مورد اعتراض شدید قرار گرفت. آن چنان که در دی ماه ۱۳۹۲ خشم مردمان بختیاری را برانگیخت و سبب توقف و پخش آن شد.

«سرزمین کهن» تقابل یک خانواده سلطنت طلب به نام بختیاری و یک خانواده به اصطلاح وطن پرست به نام اردکانی است، که وقایع سیاسی، تاریخی و اجتماعی ایران از سال ۱۳۲۰ تا انقلاب ۱۳۵۷، در لابه لای آن به تصویر کشیده می شود.

بختیاری معتقد است که سریال سرزمین کهن وقایعتاریخ سیاسی و اجتماعی یعنی تاریخ روشنفکری بختیاری را هدف قرار داده است، و این جعل تاریخی به آرمان خواهی آنها ضررهای جبران ناپذیری زده است.

بختیاری معتقد است که در جنبش مشروطه جزو ستون فقرات نهضت مشروطه بود. اما سریال «سرزمین کهن» سردار اسعد بختیاری را در نهضت مشروطه عنصر انگلیس معرفی کرده است. بختیاری معتقد است که در دوران مشروطه از قدرت اجتماعیبرخوردار بود است، و این توهین زیبنده ی یک قوم کهن و با اصالت نیست.

علی قلی خان سردار اسعد پایگاه خاصی بین بختیاری دارد. در جنبش مشروطه تنها کسی است که با تحصیلات آکادمیک مورد تایید نخبگان وقت بود،اولین مدرسه مدرن را بنا کرده است،اولین ژاندارمری ایران را تأسیس نمود و اولین بار دست به کار ترجمه زد و…

بختیاری معتقد است که کارگردان به جای تبدیل سنگ به طلا، طلا را به سنگ تبدیل کرده است! بختیاری معتقد است که نگاه کارگردان ریشه در آگاهی جمعی ندارد و مشخص نیست بر اساس کدامتحقیق میدانی به این مهم رسیده است؟

علی‌قلی‌خان بختیاری (زاده ۱۲۳۶ – درگذشته ۱ آبان ۱۲۹۶) معروف به سردار اسعد از روسای قوم بختیاری و از سیاستمداران دوره قاجار بود، که در جریان انقلاب مشروطه، به صف مشروطه‌خواهان پیوست وبا فتح تهران، به استبداد محمدعلی شاه قاجار پایان داد. بختیاری معتقد است که هیچ کسی بزرگی و فخر را به سردار اسعد نبخشیده است که الان بخواهد این منش و بزرگی را از او بگیرید.بلکه تاریخ ملی گواه بزرگی سردار اسعد بختیاری است.

بحتیاری معتقد است که از تاریخ ملی اش دفاع می کند، تاریخی که حق اوست. اعتقاد دارد که هنوز صدای سم سواران بختیاری در جنبش مشروطه شنیده می شود.هنوز صدای ناله ی مادران و خواهرانی که پدران و برادرانشان را در این مجاهده از دست داده ا ند شنیده می شود.

بختیاری معتقد است که در سریال«سرزمین کهن»غرور ملی اش زیر پا گذاشته شده است. بختیاری معتقد است که عده ای خود خواسته تاریخ را تحریف می کنند. بختیاری معتقد است که ذهنیت کارگردان برای این قوم سربلند تعیین کننده نیست!بختیاری معتقد است که یک قیام مردمی به رهبری سردار اسعد نادیده گرفته شده است. بختیاری معتقد است که به علل مرام های سیاسی،هنوز عده ای تاریخ را جعل می کنند!

بختیاری معتقد است که سر برآوردن تمدن های کهن از خاک بختیاری نمودی از پیشینه ی آن است. تمدن ایلام و تمدن هخامنشیان از پایه های تمدن و فرهنگدر سرزمین کهن بختیاری است. جای جای این اقلیماز عهد باستان تا به روزگار معاصر همواره مملو از افتخارات و سرفرازی های بختیاری بوده است.بختیاری معتقد است قومی که به تاریخ فرهنگی اش اهمیت می دهد. وبی تفاوت از کنار مسائل مهم نمی گذرد.

بختیاری نسبت به روند تاریخی سریال معترض است، زیرا ذهنیت کارگردان برای بختیاری تعیین کننده نیست! زیرا سخن گفتن درباره مردمانی با ریشه و تمدنی کهن، بسیار دشوار می نماید… گرچه کمال تبریزی دست به دامان شورای بازبینی شد، اما مردمان بختیاری بر این رای هستند که این «تشخیص» به «مصلحت» نیست. در این که فعالان فرهنگی و اجتماعی بختیاری اهداف عالیه برای ارتقا فرهنگ و تاریخ دارند،شکی نیست،اما به نظر می رسد بختیاری این حذف و اضافه ها را قانع کننده نمی داند.

بختیاری معتقد است با این شبه تاریخ نویسی کارگردان سریال«سرزمین کهن» چوب لای چرخ تاریخ گذاشته است. پس برای این که راه تحریف تاریخ بسته شود،کمال تبریزی سعی می کند با بازبینی دوباره و با تغییر نام آن به «سرزمین مادری» دیدگاه مخاطب را نسبت به وقایع پیش آمده تغییر دهد. آن تحریفی که بر سرنوشت شخصیت های داستان سایه افکند؛ بخشی از شکستن این سیاست ، در دیالوگ ها نهفته است.

بختیاری معتقد است که سهمش از تاریخ ملی عزت، قدرت و شرافت بوده است، تاریخ هرگز نمی تواند منکر سرافرازی بختیاری در طی قرون باشد، تاریخ هرگز نمی تواند مجاهدت های بختیاری را در مشروطه نادیده بگیرد.

بختیاری معتقد است که قومی نیست که تفاوت را در بی تفاوتی ببیند. گرچه مثل آب های پراکنده زیسته است،اما تاریخ شاهد است که اجدادش برای سربلندی ایران مرزهای دنیا را درنوردیده است.پدرانی آرمانخواه که به منافع شخصی نمی‌اندیشیدند و منافع مشترک جمعی را در نظر می‌گرفتند.بختیاری معتقد است که هویت و اصالتش برگرفته از تاریخ ملی است، علاوه بر هویت قومی،هویت سیاسی و اجتماعی دارد. معتقد استکه کهن ترین پیشینه ی تاریخی دارد، تاریخ دارد،هویت دارد،فرهنگ دارد،زبان دارد، در بیشتر جنگ های برون مرزی جز افتخارات تاریخ ملی بوده است. بختیاری میراث دار این گنجینه ی معنوی هست و در قبال فرهنگ و تاریخش احساس مسئولیت می کند.

لینک کوتاه : https://www.rouyeshzagros.ir/?p=30614

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.