• امروز : پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024
کل اخبار 11767اخبار امروز : 2
2

يك ماه از ضرب العجل استاندار خوزستان براي تعيين تكليف ۱۹۵ واحد مسکونی طرح جابجايي مناطق آلوده به نفت و گاز گذشت، لطفاً نتيجه اطلاع رساني شود / وضعيت ساكنين خيابان شهيد بابا احمدي در قرن ماهواره، اينترنت و… + تصاوير

  • کد خبر : 24995
  • ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۱

باشگاه روزنامه نگاران مسجدسليمان/ سعيد مرادي: بحث مناطق آلوده به نفت و گاز و جابجایی ساکنین مناطق فوق به مناطق امن در زمان دولت خاتمی و از سوی مهندس عبدالعلی زاده وزیر وقت مسکن كليد خورد. آلوده بودن شش نقطه از مسجدسلیمان و غیر قابل سکونت بودن مناطق فوق و خطر بروز گازهای سمی باعث […]

باشگاه روزنامه نگاران مسجدسليمان/ سعيد مرادي: بحث مناطق آلوده به نفت و گاز و جابجایی ساکنین مناطق فوق به مناطق امن در زمان دولت خاتمی و از سوی مهندس عبدالعلی زاده وزیر وقت مسکن كليد خورد. آلوده بودن شش نقطه از مسجدسلیمان و غیر قابل سکونت بودن مناطق فوق و خطر بروز گازهای سمی باعث گردید که شهرستان و ساکنین آن در بلاتکلیفی و سردرگمی بمانند و دولت به مدت یک دهه هیچ گونه اعتباری جهت انجام این پروژه ها علی رغم وعده های خود در مسجدسلیمان هزینه ننماید. با بررسي هاي عمل آمده حدود 11 هزار خانوار مشمول دسته‌بندی جا‌به جایی قرار گرفتند كه بعد به 5 هزار تقليل يافت و بر اساس ظرفیت مناطق آزادی که وجود داشت منطقه هوانیروز نيز برای ساخت در نظر گرفته شد…

در نهايت این پروژه بزرگ با اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومان از سوی شرکت ملی نفت ایران و با کارفرمایی سازمان مسکن و شهرسازی خوزستان و توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در منطقه ورودی شهر مسجدسلیمان استارت خورد.

طبق برنامه ریزی اولیه قرار بود تا در فاز نخست این پروژه با احداث 1400 واحد مسکونی در شهرک ولیعصر (عج) این واحدها به ساکنین مناطق آلوده تحویل داده شود و پس از جا به جایی ساکنین، منازل پیشین آن ها توسط شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان تخریب و این مناطق نهال کاری شود.

به دلیل عدم تامین به موقع اعتبار مورد نیاز و چندین نوبت تعطیلی این پروژه در نهایت پس از گذشت حدود 10 سال از آغاز این پروژه تنها 310 واحد مسکونی در شهرک ولیعصر(عج) به ساکنین مناطق آلوده واگذار شد و بودجه اختصاص داده شده از سوی وزارت نفت تنها جوابگوی جا به جایی همین تعداد از منازل مناطق آلوده بود. تحویل 310 واحد مسکونی به ساکنین مناطق آلوده با روش قرعه کشی  موجب شد تا جا به جایی به صورت پراکنده انجام شود و از هر منطقه تنها چند خانوار جا به جا شوند.

این روش واگذاری منازل مشکلاتی را برای خانواده هایی که همچنان در این مناطق آلوده زندگی می کنند به وجود آورده است. پس از آن که برخی خانه ها به صورت پراكنده تخليه شد این منازل به صورت کامل تخریب نشد و به جای این منازل هم هرگز درختی کاشته نشد…

در 16 شهريور 95 دكتر شريعتي استاندار خوزستان با سفر به شهرستان مسجدسليمان جلسه تعیین تکلیف طرح جابجایی مناطق آلوده به نفت و گاز مسجدسلیمان را با حضور مسئولين شهرستان، جمعي از مديران كل و بيژن عاليپور مديرعامل مناطق نفتخيز جنوب تشكيل داد.

غلامرضا شریعتی پس از بازدید از مناطق آلوده به نفت و گاز و بررسی روند اجرایی پروژه فرودگاه این شهر گفت: نقش حاکمیتی در پروژه جابه جایی واحدهای مسکونی مناطق آلوده به نفت و گاز مسجدسلیمان ضعیف بوده است به طور مثال چه دلیلی دارد با هزینه زیاد برق زیرزمینی کشیده شود بعد پروژه نیمه تمام باقی بماند! استاندار خوزستان تصریح کرد: جایی که عده ای از نظر مالی وضعیت خوبی ندارند پول را خرج برق زیرزمینی کنیم اما پروژه نیمه کاره باقی بماند و عده ای بی خانمان باشند. این گونه اقدامات غیر کارشناسی است. شریعتی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: استاندار خوزستان بیان کرد: ۱۹۵ واحد مسکونی این پروژه باید ظرف دو ماه آینده تحویل داده شود و برای باقی آن یک برآوردی انجام شود تا در سفر هفته آتی به تهران اقدامات و پیگیری های لازم را در این زمینه انجام دهم…

وی اضافه کرد: برای ۳۱۵ واحد از این واحدها ۸۰ درصد پیشرفت دارد یک برآورد مالی شود تا در اولویت قرار گیرند و برای ۱۸۰ واحد دیگر نیز که ۵۷ درصد پیشرفت داشته برآورد جداگانه شود. علی عسگر ظاهری نماینده مسجدسلیمان نیز در سخنانی اظهار داشت: با اجرای این طرح تاکنون ۳۱۰ واحد به ساکنین مناطق آلوده مسجدسلیمان تحویل شده و ۱۲۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح تخصیص داده شده است. وی با بیان این که  در برخی بخش ها می توانستیم از اعتباری که برای اجرای این طرح اختصاص داده شده بهره بیشتری ببریم افزود: برخی دستگاهها  مانند آب و برق وظیفه تامین زیرساخت را برعهده دارند اما متاسفانه در پروژه  طرح جابجایی مناطق آلوده در حالی که باید فقط هزینه انشعاب را دریافت می کردند هزینه زیرساخت نیز از بودجه پروژه برداشت شده است. ظاهری ادامه داد: طی بررسی که انجام شد ۵ منطقه آلوده و ۵ هزار واحد برای جایجایی معین شده بود که در گام اول ۱۰۰۰واحد باید جابجا می شد اما تاکنون فقط ۳۱۰ واحد منتقل شده اند.

نماینده مسجدسلیمان با تاکید بر این که این مناطق باید هرچه سریعتر تعیین تکلیف شوند عنوان داشت: اگر این مناطق آلوده هستند که باید جابجا شوند و اگر هم جز مناطق آلوده محسوب نمی شوند باید مجوز ساخت و ساز به مردم داده شود و شهروندان از این بلاتکلیفی نجات پیدا کنند. ظاهری تصریح کرد:طبق گزارش بنیاد مسکن در این پروژه حق انشعاب جدید از مردم گرفته شده که انتظار داریم سازمان های آب و برق همان اشتراکی که مردم در مناطق آلوده داشتند را در خانه های جدید منتقل کنند… از ضرب العجل استاندار محترم خوزستان براي واگذاري واحدها به مردم مناطق آلوده حدود 1 ماه گذشته است و مردم بي صبرانه منتظر خروجي آن نشست و ضرب العجل دو ماهه استاندار نشسته اند….

اما… خيابان شهيد بابا احمدي پشت برج از مناطق فقير نشين شهرستان يكي از مناطقي ست كه به دليل خريد پراكنده منازل مردم منطقه را دچار مشكلات فراواني كرده است. گلي جان سليماني كرتلايي از اهالي منطقه در گفتگو با خبرنگار سايت خبري باشگاه روزنامه نگاران مسجدسليمان گفت: به دليل خريدهاي پراكنده اي كه صورت گرفته است دچار مشكلات زيادي شده ايم. وي ادامه داد: مناطق مخروبه در جوار منزل مسكوني ما محل تجمع معتادين شده است به نوعي كه به هيچ وجه احساس امنيت نمي كنيم. وي گفت: خانه هاي اطراف ما خريداري شده است اما خانه ما پس از قيمت گذاري به حال خود رها شده است. اين بلاتكليفي باعث شده است كه اين منطقه رو به نابودي برود حتي كسي حاضر نمي شود خانه ما را كرايه كند چون احساس امنيت ندارد… وي با اشاره به حفره هاي ايجاد شده در اطراف خانه خود گفت: هر وقت بارندگي مي شود تا صبح خواب به چشمان مان نمي رود و هر آن احتمال مي دهيم كه با ريزش زمين مواجه و جان فرزندانم به مخاطره بيفتد. ايشان ادامه دادند: يكي ديگر از مشكلات ما وجود ترانس برق بر فراز خانه امان و همچنين پايه ي برق جنب خانه ماست كه به دليل نامناسب بودن زمين منطقه، كج شده است و هر آن احتمال افتادن آن وجود دارد….

يكي ديگر از اهالي از تاريكي مطلق و عدم روشنايي منطقه شهيد بابا احمدي گفت و اظهار داشت: من احساس مي كنم اين منطقه جزء مسجدسليمان نيست… مسئولين اينجا را به حال خود رها كرده اند. شب ها به دليل تاريكي مطلق و وجود سگ هاي ولگرد نمي شود از اين منطقه گذر كرد و تعجب مي كنم چرا مسئولين كوچك ترين توجه اي به ما نمي كنند…

يوسفي يكي ديگر از اهالي يكي از مناطق آلوده به نفت و گاز نيز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: مادرم به علت مشكلات تنفسي جان خود را از دست داد، سال هاست به بهانه جابجايي مناطق آلوده امكاناتي به مردم اين مناطق ارائه نمي شود. همان اتفاقي كه ده سال براي مسجدسليمان افتاد الان دارد براي اين چند منطقه رخ مي دهد. وي گفت: در سفر اخير آقاي استاندار وعده دو ماهه اي داده شد اما با گذشت سه ماه نتيجه آن به اطلاع مردم نرسيدهخ است. از فرماندار محترم و مسئولين شركت نفت مي خواهيم كه آخرين اطلاعات در اين رابطه را به ما بدهند و ما را از اين بلاتكليفي خارج كنند…

علي ايحال از مسئولين محترم شهرستان مسجدسليمان مي خواهيم علاوه بر اعلام نتيجه سفر استاندار محترم در شهريور ماه  95 براي حل مشكلات خريداري منازل، به وضعيت ساكنين كوي شهيد بابا احمدي نيز توجه بيشتري نشان دهند…

44-copyzdyg 55-copy dzfg img_0275-copy

لینک کوتاه : https://www.rouyeshzagros.ir/?p=24995

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.