• امروز : چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 24 April - 2024
کل اخبار 11765اخبار امروز : 0
3

اعتراض شدید مردم به سهل انگاری در جمع آوری ضایعات مطب ها و آزمایشگاهها در مسجدسلیمان/ لزوم نظارت جدی بر فرایند جمع آوری، جداسازی و حمل اصولی پسماندهای پزشکی

  • کد خبر : 52977
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۱
اعتراض شدید مردم به سهل انگاری در جمع آوری ضایعات مطب ها و آزمایشگاهها در مسجدسلیمان/ لزوم نظارت جدی بر فرایند جمع آوری، جداسازی و حمل اصولی پسماندهای پزشکی

رویش زاگرس: ریختن ضایعات آزمایشگاهی و مطب ها پشت کوچه پزشکان باعث اعتراضات شدید مردم و کسبه منطقه شده است. به گزارش پایگاه خبری رویش زاگرس تکرار این اقدام و عدم رسیدگی به این موضوع باعث شده است جمعی از کنشگران اجتماعی از دادستان مسجدسلیمان بخواهند با ورود به این مسئله با مرتکبین این اقدام […]

رویش زاگرس: ریختن ضایعات آزمایشگاهی و مطب ها پشت کوچه پزشکان باعث اعتراضات شدید مردم و کسبه منطقه شده است. به گزارش پایگاه خبری رویش زاگرس تکرار این اقدام و عدم رسیدگی به این موضوع باعث شده است جمعی از کنشگران اجتماعی از دادستان مسجدسلیمان بخواهند با ورود به این مسئله با مرتکبین این اقدام برخورد قضایی شود.

بنا بر پیگیری های انجام شده زباله های آزمایشگاهی و مطب ها توسط پیمانکاری که با سازمان نظام پزشکی قرارداد دارد بصورت روزانه جمع آوری می شود اما متاسفانه بارها شاهد آن بودیم که این زباله ها در مکانی پشت کوچه پزشکان که اتفاقاً محل تردد مردم نیز می باشد تلنبار و گاهاً پس از ساعت ها توسط خودروی در نظر گرفته شده حمل می شود که همین مسئله باعث ایجاد و انتشار  آلودگی، و به خطر افتادن سلامت مردم می شود. این عمل علاوه بر آلودگی خاک و هوا، تهدیدی علیه بهداشت و سلامت عمومی جامعه است؛ بنابراین جا دارد تا مرکز بهداشت و سازمان نظام پزشکی شهرستان، بر فرایند جمع آوری، جداسازی و حمل اصولی پسماندهای پزشکی خصوصاً در مطب های خصوصی، نظارت بیشتری داشته باشند.

به گزارش رویش زاگرس زباله های عفونی در صورتی که به درستی دفع نشوند، نوعی تهدید مستقیم و فوری برای سلامت افراد جامعه هستند.  حتی زباله های دفن شده عفونی اگر بصورت غیر اصولی دفع شوند، پس از مدتی می توانند (از طریق آب و هوا و خاک) خود را به بافت های موجودات زنده و حیوانات و یا انسان های دیگر برسانند و باعث بیماری های مختلف شود.

انتظار می رود مسئولین محترم بهداشت و درمان شهرستان، اداره محیط زیست، نظام پزشکی و… به جد این مسئله را پیگیری و با کسانی که سلامت مردم و محیط زیست را به مخاطره می اندازند برخورد کنند چرا که اذهان عمومی منتظر شنیدن گزارش، پیگیری و نحوه برخورد با متخلفین می باشند. پایگاه خبری رویش زاگرس خود را مؤظف به پیگیری این مسئله می داند. انتظار مردم پیگیری با عوامل این تخلف و اطلاع رسانی توسط مسئولین ذیربط است.

قوانین مدیریت پسماندهای عفونی مطب ها

قابل توجه کلیه مسئولین فنی مراکز درمان سرپایی (مطب پزشکان عمومی و متخصص ، دندانپزشکان، آزمایشگاهها، درمانگاهها و دفاتر کار مامایی)

با توجه به اهمیت موضوع جمع آوری و دفع اصولی پسماندهای عفونی سطح شهر ،خلاصه ای از قوانین مدیریت پسماندهای پزشکی جهت استحضار و اقدام لازم حضورتان ایفاد می گردد.

ماده ۱۳ قانون مدیریت پسماندها: مخلوط کردن پسماندهای پزشکی با سایر پسماندها و تخلیه و پخش آن ها در محیط و یا فروش، استفاده و بازیافت این نوع پسماندها ممنوع است

ماده ۱۸ قانون مدیریت پسماندها: در شرایطی که آلودگی، خطر فوری برای محیط و انسان دارد، با اخطار سازمان مدیریت پسماند و وزارت بهداشت و درمان، متخلفین و عاملین آلودگی موظفند فورا اقداماتی را که منجر به بروز آلودگی و تخریب محیط زیست می شود، متوقف نموده و بلافاصله مبادرت به رفع آلودگی و پاکسازی محیط نمایند. در صورت استنکاف، مرجع قضایی خارج از نوبت به موضوع رسیدگی و متخلفین و عاملین را علاوه برپرداخت جریمه تعیین شده، ملزم به رفع آلودگی و پاکسازی خواهد نمود.

ماده ۷ آیین نامه مدیریت پسماندهای پزشکی: کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که مبادرت به تاسیس مرکز درمانی اعم از بیمارستان، درمانگاه و کلینیک می نمایند، موظفند برنامه مدیریت اجرایی پسماند واحد یاد شده را به تایید وزارت بهداشت و درمان برسانند.

ماده ۱۰ آیین نامه مدیریت پسماندهای پزشکی: کلیه مراکز تولید کننده پسماند پزشکی (اعم از بیمارستانها، درمانگاهها، مراکز بهداشت، آزمایشگاهها، مراکز تزریق، رادیولوژی ها، دندانپزشکی ها، فیزیوتراپی ها، دفاتر کار مامایی؛ موظفند در مبداء تولید، پسماندهای عادی و پسماندهای پزشکی ویژه خودرا با رعایت موارد قانونی تفکیک، جمع آوری و بسته بندی کنند. ونیز در ادامه متذکر می شود:

ماده ۲۱: پسماندهای تفکیک شده باید در ظروف و کیسه های مورد تایید قرار داده شوند

ماده ۲۲:کلیه پسماندهای تیز و برنده باید در ظروف safety box جمع آوری و نگهداری شوند.

(در توضیح ماده اخیر یادآور می شود که ظروف مذکور به رنگ زرد و نشان زباله خطرناک در بازار ارائه می شود. بنابراین از قرار دادن ظرف بطری آب مصرف شده، جعبه مقوایی و… که در گذشته بصورت سنتی این روش ها مورد استفاده بوده است، خودداری فرمایید.)

ماده ۴۰ : محل ذخیره و نگهداری موقت باید در داخل مرکز تولید زباله طراحی شود. بنابراین از رها کردن زباله های مذکور در کوچه و خیابان و در معرض معابر عمومی خودداری شود.

فصل پنجم آیین نامه مدیریت زباله های بیمارستانی: تولید کنندگان پسماند پزشکی موظفند پسماندهای تولیدی خودرا شناسایی و آمار تولید را به تفکیک “عفونی”،”تیز و برنده”،”شیمیایی” و”عادی” بصورت روزانه ثبت نمایند

ماده ۶۲: هر تولید کننده پسماند پزشکی ویژه می بایست یکی یا تلفیقی از روش های بی خطر سازی ، تصفیه و امحاء را انتخاب و پس از تایید وزارت بهداشت و درمان، به اجرا گذارد.

لینک کوتاه : https://www.rouyeshzagros.ir/?p=52977

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.