• امروز : سه شنبه, ۲۹ اسفند , ۱۴۰۲
  • برابر با : Tuesday - 19 March - 2024
کل اخبار 11698اخبار امروز : 0
1

مسئولان پاسخگو باشند
باشگاه کاوه، میراث بزرگ فرهنگ و تاریخ معاصر و اولین باشگاه ورزش های مدرن در ایران پسا نفت در حال نابود ی ست + تصاویر

  • کد خبر : 48698
  • ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۶
<span style='font-family:Tahoma, Geneva, sans-serif;font-stretch:normal;font-size:9px;color:#666666' title=''>مسئولان پاسخگو باشند</span><br><span style='font-family:ST;font-size:14px' title=''>باشگاه کاوه، میراث بزرگ فرهنگ و تاریخ معاصر و اولین باشگاه ورزش های مدرن در ایران پسا نفت در حال نابود ی ست + تصاویر</span>

رویش زاگرس/سعید مرادی: احیا، حفظ و مرمت بافت‌های تاریخی از چنان اهمیتی برخوردار است که مجلس شورای اسلامی، کلیت طرح یک فوریتی حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی– فرهنگی و توانمندسازی مالکان و بهره‌برداران بنا‌های تاریخی- فرهنگی را با ۱۳۸ رای موافق به تصویب رساند در حالی که در سایه بی مهری و بی […]

رویش زاگرس/سعید مرادی: احیا، حفظ و مرمت بافت‌های تاریخی از چنان اهمیتی برخوردار است که مجلس شورای اسلامی، کلیت طرح یک فوریتی حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی– فرهنگی و توانمندسازی مالکان و بهره‌برداران بنا‌های تاریخی- فرهنگی را با ۱۳۸ رای موافق به تصویب رساند در حالی که در سایه بی مهری و بی تدبیری تعدادی از مسئولین مسجدسلیمان شاهد تخریب آثار ارزشمندی همچون دبیرستان صنعتی نزاجا، ورک شاپ، سینما، بیمارستان، خوابگاه ارتش و… که همگی قابلیت ثبت ملی را داشتند بودیم.

یکی از قدیمی ترین اماکن تاریخی شهرستان مسجدسلیمان با قدمتی ۹۲ ساله که تاکنون با تلاش اهالی منطقه بازار چشمه علی از فروش آن جلوگیری شده است اما متاسفانه بر اثر بی توجهی مسئولان در حال نابودی ست باشگاه ورزشی کاوه است که متاسفانه به دلایل نامعلوم چند روزی ست حراست از این مکان ارزشمند رها و به گفته اهالی منطقه بخشی از آهن آلات مورد استفاده در این مکان به سرقت رفته و محلی برای تجمع معتادان شده است که این مسئله واکنش شدید دوستداران میراث ارزشمند ملی و اهالی منطقه بازار چشمه علی  را به همراه داشته است…

سهراب حسنوند رئیس سابق اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان مسجدسلیمان در گفتگو با پایگاه خبری رویش زاگرس گفت: تمامی مراحل ثبت ملی باشگاه کاوه انجام شده است و فقط مانده تا شماره ثبت ملی ابلاغ شود. وی ادامه داد: این بنا در سال ۱۳۰۷ توسط شرکت نفت ایران و انگلیس برای ارئه خدمات تفریحی و ورزشی به کارگران شرکت نفت ساخته شده است که با تعطیلی دبیرستان صنعتی نزاجا و بازنشستگی بخش اعظم پرسنل ارتش به صورت متروکه در آمد وی گفت: این مکان ارزشمند تاریخی در معرض تخریب و حتی تغییر کاربری به مسکونی قرار دارد که می طلبد مسئولان شهرستان جهت جلوگیری از تخریب آن اقدامات جدی انجام دهند. حسنوند در ارتباط با ارزش تاریخی این بنا گفت: نقطه عطف معماری مجموعه باشگاه کاوه مربوط به بنای واقع در غرب این مجموعه است. این بنا جز اولین بناهای ساخته شده توسط شرکت نفت ایران و انگلیس بوده که به منظور ارائه سرویس به بخش کارگری شرکت نفت ساخته شده است…

سیدموسی احمدپوریا رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان مسجدسلیمان نیز در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: همه مکاتبات با فرمانداری، ارتش و… جهت ثبت این اثر ملی وجود دارد. وی ادامه داد: رایزنی هایی صورت گرفته است و قرار است بزودی این باشگاه به بخش خصوصی واگذار شود تا حداقل جلو تخریب بیشتر این اثر تاریخی گرفته شود…

بهرام شهنی کرم یکی از اهالی منطقه بازار چشمه علی نیز در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری رویش زاگرس اظهار داشت: باشگاه کاوه قدمتی حدود صدسال دارد که در زمان گذشته شرکت نفت برای پر کردن اوقات بیکاری پرسنل و فرزندان آنان ساخته بود که شامل دو استخر شنا، سینمای تابستانی، دو زمین والیبال، یک زمین بسکتبال، سالن بیلیارد، سالن وزنه برداری، سالن کشتی… می باشد. وی ادامه داد: قهرمانان نامی بسیاری از این مکان برخاسته و برای کشور افتخار آفرینی کردند که می توان به زنده یاد مطلق، امیری منگشتی، شاه کرم کرم زاده، برادران کاکولکی در رشته وزنه برداری اشاره کرد….

وی گفت: متاسفانه چند سال بعد از انقلاب ارتش باشگاه را تعطیل که این مسئله بزرگ ترین ضربه را به جوانان این منطقه وارد کرد. جوانانی که باید در میدان ورزشی انرژی خود را تخلیه کنند سر چهار راه ها با مواد مخدر دست به گریبان شدند و این باعث هجرت بسیاری از خانواده ها گردید. وی ادامه داد: چشمه علی که زمانی نور چشم مسجدسلیمان بود شد مرکز مواد مخدر! در سال ۷۷ باپگیری های انجام شده و همکاری فرمانده پادگان وقت جناب سرهنک عالی قسمتی از باشگاه در اختیار اهالی منطقه قرار گرفت و با همکاری جوانان پرشور و با غیرت بازار چشمه علی برای نونهالان، نوجوانان و جوانان در رده سنی های مختلف فوتسال و والیبال را راه اندازی کردیم که تغییرات شگفتی در محله به وجود آمد به نوعی که از ساعت ۵ بعدازظهر تا ۱۰ شب فعالیت ورزشی در این مکان ادامه داشت و به همین نسبت نیز آمار جرم در این محله کاهش یافت تا این که مسئولان وقت ارتش باشگاه را به۲۰ نفر از پرسنل برای ساختن خانه واگذار که این موضوع با واکنش شدید اهالی منطقه، رسانه ها و دوست داران میراث فرهنگی همراه گردید و اینجانب با نامه نگاری با سازمان میرات فرهنگی و مدیریت وقت آن زمان جناب افشین حیدری توانستیم صدای اعتراض مردم را به گوش آنان برسانیم و این کار متوقف شد. حیدری نیز در جلسه‌ای با حضور فرماندهان ارتش و تربیت بدنی و چند تن از اهالی قول داد تا ۲۴ ساعت آینده مبلغ ۷۰ میلیون تومان به حساب ارتش واریز و تا چند هفته دیگر نیز این مکان را به ثبت ملی برساند که متاسفانه  اقدامی توسط ایشان صورت نگرفت.

 شهنی کرم ادامه داد: متاسفانه باشگاه کاوه دارد به مخروبه تبدیل می‌شود. از همه دست اندرکاران استدعا دارم نگذارید هویت ورزشی این شهر که باشگاه کاوه سنبل آن می باشد مانند هویت صنعتی این شهر نابود شود چرا که باید در مقابل نسل آینده جوابگو باشیم..

یوسف خدامرادی یکی دیگر از اهالی بازار چشمه علی می گوید: باشگاه کاوه اولین مکان ورزش های مدرن در ایران پسا نفت بود. گذشته از اهمیت تاریخی مکان فوق، این باشگاه یادآور خاطرات اهالی بازار چشمه علی و چشمه جوشان پرورش مردان بزرگ ورزش ایران بوده است. تعصب اهالی منطقه بازار چشمه علی و محلات اطراف به نام کاوه به حدی بود که علیرغم دو مرتبه تغییر نام به هخامنش و بدر هیچ گاه نام کاوه از زبان اهالی محل نیفتاد. هنوز هم فیش آب و برق برخی ساکنان یکی از محلات چشمه علی با نشانی کوی کاوه مزین می باشد. همیشه ی خدا لعنت اهالی بازار چشمه علی نثار مسئولان وقت شرکت نفت می شود که چرا در تحولات و جابجایی های اوائل دهه پنجاه باشگاه کاوه را به ارتش واگذار نمودند و مثل باشگاههای نفتون و گلف بی بیان در اختیار شرکت نفت باقی نماند !؟

وی ادامه داد: علی ایحال باشگاه کاوه که به قول مهدی اخوان ثالث (روزی روزگاری شبچراغ روزگاران بود) امروز به ویرانه ای بیش شباهت ندارد تا جایی که حفاظ های فلزی باشگاه هم به سرقت رفته اند. در دهه های قبل بازار چشمه علی چهار نماد اصلی داشت که شامل مسجد جامع بازار چشمه علی، باشگاه کاوه، باشگاه دارایی و دبیرستان سینا بودند و هرکدام از این مکان ها به سهم خود تاریخ ساز تحولات یکصد سال اخیر بوده اند. حیف است این میراث بزرگ فرهنگ و تاریخ معاصر و نیز اولین ورزشگاه ورزش های مدرن در ایران پسا نفت این گونه نابود شود! به راستی آیندگان تا چه حد ما را بابت بی خیالی های مان در این باب سرزنش خواهند کرد؟

به گزارش پایگاه خبری رویش زاگرس باشگاه ورزشی کاوه در سال ۱۳۰۷ تأسیس شد که بعدها به هخامنش و بدر تغییر نام یافت. این باشگاه توسط شرکت نفت در منطقه ی بازار چشمه علی مسجدسلیمان احداث گردید. از آنجا که باشگاه مرکزی متعلق به کارمندان شرکت نفت بود لذا باشگاه کاوه به همراه باشگاه نفتون برای کارگران این دو منطقه و مناطق اطراف آن احداث گردید. باشگاه کاوه در آن زمان یکی از بزرگ ترین و مجهزترین باشگاهها در سطح کشور محسوب می شد که علاوه بر سینمای تابستانی، در آنجا سالن های مجزای وزنه برداری، کشتی، فوتسال، پینگ پنگ، ژیمناستیک، بیلیارد و استخر نیز قرار داشت. استخری که هر ساله در فصل گرما علاوه بر این که پذیرای فرزندان این منطقه بود از دیگر مناطق شهرستان همچون چهاربیشه، باغ چشمه علی، سرمسجد، نفتک، نصیر آباد، حسین قصاب، سرکوره ها، هشت بنگله، پنج بنگله و… نیز به این مکان می آمدند و در کنار دوستان خود روزگار شادی را سپری می کردند. مناطق کارگر نشینی که فرزندان شان اجازه ی حضور در کنار بچه های کارمندان شرکت نفت و استفاده از باشگاه مرکزی شرکت نفت را نداشتند. آنجا محل پرورش قهرمانان بزرگی همچون استاد بهمن مطلق (پدر وزنه برداری آسیا) استاد شاکرم کرم زاده، استاد محمد زمان مُهمدی، استاد امیری منگشتی، برادران کاکولکی و… در رشته ی وزنه برداری، و زنده یاد پوپ، مصطفی ظهراب زاده، بوستانی، علیزاده در رشته ی کشتی، زنده یاد شعبان پور حبیبی، برادران پناهی، باهو، شهنی کرم در رشته ی والیبال و… بوده است.

همچنان این امیدواری نزد اهالی منطقه وجود دارد که با تلاش و همکاری مسئولین شهرستان و رییس جوان اداره میراث فرهنگی، این باشگاه که قابلیت ثبت ملی را نیز داراست هر چه سریع تر به عنوان یکی از مواریث تاریخی ثبت و با همکاری نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، استاندار، مدیرکل میراث فرهنگی، فرماندار، و….  رایزنی هایی که انجام خواهند داد جلو تخریب بیش از پیش این مکان گرفته تا به مردم بازگردد…

لینک کوتاه : https://www.rouyeshzagros.ir/?p=48698

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 1
  1. خاک برسر مسئولین بی لیاقت پروازی همینه که هرکسی دستش به دهنش میرسه از این شهر فرار میکنه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.