• امروز : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024
کل اخبار 11720اخبار امروز : 1
1

همزمان با سالروز شهادت 14 شهید مسجدسلیمانی در عملیات آزادسازی خرمشهر
نگاهی به عملیات بیت المقدس و میثاقی دوباره با شهدا

  • کد خبر : 39373
  • ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۳

باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان/سید حسین بویری: در حالی که اشغال خرمشهر توسط عراق به عنوان آخرین و مهم ترین برگ برنده این کشور برای وادار ساختن ایران به شرکت در هر گونه مذاکرات صلح تلقی می شد، آزادسازی این شهر می توانست سمبل تحمیل اراده سیاسی جمهوری اسلامی بر متجاوز و اثبات برتری نظامی اش […]

باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان/سید حسین بویری: در حالی که اشغال خرمشهر توسط عراق به عنوان آخرین و مهم ترین برگ برنده این کشور برای وادار ساختن ایران به شرکت در هر گونه مذاکرات صلح تلقی می شد، آزادسازی این شهر می توانست سمبل تحمیل اراده سیاسی جمهوری اسلامی بر متجاوز و اثبات برتری نظامی اش باشد.

بر همین اساس، با توجه به این که منطقه عمومی غرب کارون آخرین منطقه مهمی بود که هم چنان در اشغال عراق قرار داشت، از یک سو فرماندهان نظامی ایران برای انجام عملیات در این منطقه اشتراک نظر داشتند، و از سوی دیگر عراق نیز که طراحی عملیات آزادسازی خرمشهر را پس از عملیات فتح المبین قطعی و مسجل می پنداشت، با در نظر گرفتن اهمیت این شهر و جایگاه آن در دفاع از بصره، به ضرورت حفظ این منطقه معتقد بود. از این رو، بلافاصله پس از اتمام عملیات فتح المبین، در حالی که قوای ارتش عراق در منطقه عمومی خرمشهر تقویت می شد، به تمام یگان های تحت امر قرارگاه مرکزی کربلا دستور داده شد تا ضمن بازسازی و تجدید قوا، به شناسایی و طراحی عملیات بپردازند. سرانجام عملیات بیت المقدس در ۳۰ دقیقه بامداد روز ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ با قرائت رمز عملیات:

بسم الله الرحمن الرحیم، بسم الله القاسم الجبارین، یا علی ابن ابی طالب از سوی فرماندهی آغاز شد.

شهید آیت الله صدوقی و آیت الله مشکینی نیز که در کنار فرماندهان سپاه و ارتش در قرارگاه کربلا حضور داشتند، هر یک به طور جداگانه، پیام هایی را به وسیله بی سیم خطاب به رزمندگان اسلام قرائت کردند.

طی عملیات بیت المقدس که سه هفته ادامه داشت ۵۰۳۸ کیلومتر مربع از اراضی اشغال شده از جمله شهرهای خرمشهر و هویزه و نیز پادگان حمید و جاده اهواز – خرمشهر آزاد شدند. علاوه بر این شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد از تیررس توپخانه دشمن خارج گردیدند. هم چنین ۱۸۰ کیلومتر از خط مرزی تامین شد. با فتح خرمشهر، برتری نظامی ایران بر عراق مورد تایید کارشناسان و تحلیل گران نظامی قرار گرفت.فتح خرمشهر موجب انفعال ارتش عراق شد؛ به گونه ای که نظامیان عراقی تا مدت زیادی نتوانستند از لاک دفاعی خارج شوند.

در این عملیات جوانان رشید و برومند شهرستان مسجدسلیمان نیز در آزادسازی خرمشهر نقش فعالی داشتند و تا سر حد جان برای ارزش های انقلاب اسلامی و خاک این کشور ایستادگی که هفت نفر از آنان در این عملیات به فیض شهادت نائل آمدند…

چه خوب است که در سالگرد شهادت این عزیزان، میثاقی دوباره با آنان و آرمان های بزرگ شان داشته باشیم چرا که آزادی امروز جامعه ایران اسلامی مرهون خون شهیدان است…

شهدای شهرستان مسجدسلیمان

محمد زراسوند تاریخ شهادت: ۶۱/۰۲/۱۰

حاجی محمد دارابی تاریخ شهادت: ۶۱/۰۲/۱۶

سیداحمد موسوی تاریخ شهادت: ۶۱/۰۲/۱۹

داراب اردشیری تاریخ شهادت: ۶۱/۰۲/۱۹

نوذر ایوزه تاریخ شهادت: ۶۱/۰۲/۱۹

غلامحسین سلطانی تاریخ شهادت:۶۱/۰۲/۱۹

حسن عزیزالهی تاریخ شهادت:  ۶۱/۰۲/۱۹

سیف الله جانبازی

محمد احمدی

علیرضا جونقانی

شکرالله راکی

محمد مراد محمدی

کورش باقری

محمد جمالپور

 

لینک کوتاه : https://www.rouyeshzagros.ir/?p=39373

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.